bewaar
Aardappeltjes provençale
Aardappeltjes provençale
bewaar

Aardappeltjes provençale

30 min. bereiden
15 min. wachten
64waarderingen

Ingrediënten

1 zak

aardappelen

1 pakje

gerookt ontbijtspek

2 el

olijfolie

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de ongeschilde krieltjes 10 min. in water met zout. Bestrijk het spek met de olie en bestrooi met de kruiden.

2

Giet de krieltjes af en laat ze iets afkoelen. Rol elk krieltje in een plakje spek. Leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal met de vouw naar beneden. Bak in ca. 15 min. knapperig en gaar.

tip

algemeenServeer de krieltjes als borrelhapje op een tapasprikker met een blaadje basilicum en een taggia olijf (potje 180 g).