bewaar
Gebakken kaas in een notenkorst
Gebakken kaas in een notenkorst
bewaar

Gebakken kaas in een notenkorst

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 platte stukken

extra belegen kaas

1

ei

½ theelepel

gedroogde tijm

1 bakje

pecannoten

2 eetlepels

paneermeel

25 g

boter

Aan de slag

Kaasplakken halveren en korst eraf snijden. In diep bord ei loskloppen met tijm en mespunt peper. Pecannoten in keukenpapier wrijven om wat zout te verwijderen. Noten (in keukenmachine) fijnhakken en op plat bord met paneermeel mengen. Kaasplakken door ei wentelen en vervolgens rondom stevig in notenmengsel drukken, zodat kaasplak er geheel mee bedekt is. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en kaasplakken 5 min. bakken. Kaas voorzichtig met twee spatels keren en nog 5 min. bakken. Kaasplakken uit pan op vier warme borden laten glijden. Lekker met gepofte aardappels en een salade met peultjes.

algemeenIn plaats van pecannoten kunnen ook walnoten, hazelnoten of gemengde noten gebruikt worden voor het knapperige korstje rond de kaas.