Ge­bak­ken kaas in een no­ten­korst

(8) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaasplakken halveren en korst eraf snijden. In diep bord ei loskloppen met tijm en mespunt peper. Pecannoten in keukenpapier wrijven om wat zout te verwijderen. Noten (in keukenmachine) fijnhakken en op plat bord met paneermeel mengen. Kaasplakken door ei wentelen en vervolgens rondom stevig in notenmengsel drukken, zodat kaasplak er geheel mee bedekt is. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en kaasplakken 5 min. bakken. Kaas voorzichtig met twee spatels keren en nog 5 min. bakken. Kaasplakken uit pan op vier warme borden laten glijden. Lekker met gepofte aardappels en een salade met peultjes.

Tip:

In plaats van pecannoten kunnen ook walnoten, hazelnoten of gemengde noten gebruikt worden voor het knapperige korstje rond de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.