Ste­kel­vis

(20) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.
  2. Snij het stokbrood in 4 stukken. Snij elk stuk brood aan de bovenkant op 3 plaatsen schuin in.
  3. Snij de vissticks doormidden en leg ze op de bakplaat. Doe ovenwanten aan en schuif de plaat in de oven. Laat de visticks in ongeveer 6 minuten warm en knapperig worden. Was intussen de slablaadjes en dep ze droog met wat keukenpapier. Scheur de blaadjes doormidden.
  4. Roer de yoghurtmayonaise, de mix voor dipsaus en 2 eetlepels water door elkaar. Knip het bieslook met een schaar doormidden.
  5. Doe ovenwanten aan en haal de bakplaat uit de oven. Stop in iedere snee van de broodjes een blaadje sla. Schep er wat saus op en leg er een halve visstick in. Steek links en rechts van de visstick een paar sprietjes bieslook. Serveer er patat bij.

Tip:

Snij niet te diep, want dan komt je visstick niet meer boven het brood uit. Als je dat lekker vindt, kun je ook nog wat ketchup bij het sausje doen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.