Funpatatzakken

borrelhapje
12 personen
3
27
Advertentie
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 12 miniworteltjes (zakje à 300 g)
- 2 rode paprika's (of gele)
- 1 stuk jonge kaas (plat stuk van ca. 300 g)
- 3 pakjes snackworstjes naturel en/of pikant (pakje 2 stuks à 28 g)
- 3 zakjes fantasia dipsaus (zakje à 6 g)
- 1 potje yoghurtmayonaise
- 1 zakje gevulde pepsels pinda
Keukenspullen
- bakpapier
- keukenschaar
- plakband
- gekleurd A4 papier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Was de komkommer en snij hem in 3 stukken. Snij de stukken in de lengte doormidden en schraap er met een theelepel de zaadjes uit. Snij elk stukje in 4 lange reepjes. Snij de worteltjes in de lengte in 2 reepjes. Snij de reepjes ook weer in de lengte doormidden. Was de paprika's en snij ze doormidden. Haal de zaadjes eruit. Snij de paprika's in lange, dunne repen.
- Snij de korst van de kaas. Snij de kaas in lange, smalle repen. Snij de worstjes elk in de lengte in 4 reepjes. Meng in een kom de poeder voor de dipsausjes met 3 eetlepels water en 6 eetlepels yoghurtmayonaise.
- Vouw van de vellen papier 12 grote puntzakken en plak ze vast met plakband. Knip van het bakpapier 12 vellen ter grootte van een A4-vel en vouw ze tot puntzakken. Plak die ook vast. Zet de bakpapierzakken in de gekleurde zakken en plak ze aan elkaar met plakband.
- Verdeel de repen komkommer, wortel, paprika, kaas, worst en pindapepsels over de zakken. Schep er een flinke lepel van de dipsaus op.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 194 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Uitdelers