Kaas­fi­gu­ren

(10) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stuk dik papier of karton

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knip boven een diep bord het bieslook in kleine stukjes en meng het paneermeel erdoor. Klop het ei los in een ander bord. Strooi de bloem op een ander bord. Snij de korstjes van de kaas af.
  2. Teken op het papier een figuur en knip het uit. Nu heb je een sjabloon. Leg het op een plak kaas en snij met een scherp mes de vorm uit. Doe hetzelfde met de andere 3 plakken kaas.
  3. Haal de kaasfiguren met beide kanten eerst door de bloem, dan door het ei, dan door het paneermeel. Zorg dat de kaas overal goed bedekt is met het paneermengsel.
  4. Doe de olie in een koekenpan en zet die op het fornuis. Bak de kaasfiguren op halfhoog vuur ongeveer 3 minuten aan een kant. Keer ze om en bak de andere kant nog ongeveer 2 minuten. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Serveer de kaasfiguren met patat.

Tip:

Eet er lekker de 'Paprika mexicana' bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.