bewaar
Kaasflensjes met maïs, sla en ham
Kaasflensjes met maïs, sla en ham
bewaar

Kaasflensjes met maïs, sla en ham

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

bloem

1 theelepel

paprikapoeder

1

ei

4 dl

melk

1 zakje

jonge kaas

1 zakje

bosuitjes

1 blikje

maïskorrels

1 krop

sla

1 bakje

hamblokjes

2 eetlepels

(zonnebloem)olie

½ fles

yoghurtdressing

Aan de slag

In een ruime schaal bloem, met 1 tl zout, 1/2 tl peper, paprikapoeder, ei en helft van melk roeren tot dik beslag. Rest melk en 1 dl water beetje bij beetje toevoegen. Kaas erdoor roeren. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïskorrels laten uitlekken. Sla schoonmaken en in reepjes snijden. In ruime schaal uitjes, maïs, reepjes sla, ham en 1/2 tl peper mengen. In 2 koekenpannen elk 1/2 tl olie verhitten, sauslepel beslag in elke pan scheppen, beslag over bodem laten lopen zodat bodem bedekt is. Flensjes aan beide kanten bruinbakken. Op bord laten glijden en afgedekt warm houden. Rest flensjes bakken (ca. 12). Op elk flensje slablad leggen, paar lepels van maïsmengsel erop scheppen en 1 el dressing erover scheppen. Flensjes oprollen of dubbelvouwen.