Tonijnsalade op avocado
Snelle salade van tonijn, avocado en ei. Ook lekker als lunch!

Advertentie
Ingrediënten
- 2 middelgrote eieren
- 1 sjalotje
- 12½ g verse bieslook (zakje à 25 g)
- 170 g John West Tuna with a twist tonijn in olie (zakje à 85 g)
- 2 el mayonaise
- 2 rijpe avocado's
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 8 min hard en laat in koud water afkoelen.
- Pel en snipper de sjalotjes. Knip de bieslook fijn. Meng de tonijn met de mayonaise, sjalotjes en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schil en halveer de avocado's en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pel de eieren en snijd in plakjes.
- Verdeel de avocado's over de borden en schep de tonijnsalade erop. Garneer met de ei plakjes en de rest van de bieslook.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 245 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Tonijnsalade op avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tonijnsalade op avocado
- 2 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min hard en laat in koud water afkoelen.
- 1 sjalotje
- 12½ g verse bieslook
Pel en snipper de sjalotjes. Knip de bieslook fijn.
- 170 g John West Tuna with a twist tonijn in olie
- 2 el mayonaise
Meng de tonijn met de mayonaise, sjalotjes en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 rijpe avocado's
Schil en halveer de avocado's en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pel de eieren en snijd in plakjes.
Verdeel de avocado's over de borden en schep de tonijnsalade erop. Garneer met de ei plakjes en de rest van de bieslook.