Fris­se to­nijn-ra­dijs­sa­la­de met sper­zie­bo­nen en ge­roos­ter­de wal­no­ten

Zin in een snelle salade met vis?

(1) waardeer
lunch Zin in een snelle salade met vis? 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en meng in een kommetje met de azijn. Laat staan tot gebruik.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  3. Snijd ondertussen de radijs in plakjes en de peterselie fijn. Meng de tonijn met de sperziebonen, ui met azijn, peterselie en olie. Meng voorzichtig met de sla en bestrooi met de geroosterde walnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Frisse tonijn-radijssalade met sperziebonen en geroosterde walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se to­nijn-ra­dijs­sa­la­de met sper­zie­bo­nen en ge­roos­ter­de wal­no­ten

1
1
  • 400 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 rode ui
  • 1 el appelciderazijn

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en meng in een kommetje met de azijn. Laat staan tot gebruik.

3
3
  • 50 g walnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

4
4
  • 1 bos radijs
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 170 g John West Tuna with a twist tomaat
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de radijs in plakjes en de peterselie fijn. Meng de tonijn met de sperziebonen, ui met azijn, peterselie en olie.

5
5
  • 40 g jonge bladsla met rucola

Meng voorzichtig met de sla en bestrooi met de geroosterde walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.