Mangomousse
Door de lange vingers doet het een beetje denken aan tiramisu. Maar dan met zoete mango en limoen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Schil de mango dun. Snijd het vruchtvlees langs de pit in plakken. Houd 1 plak mango apart en pureer de rest met het limoensap tot een gladde saus. Schep de helft van de saus in een kom. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Schep de kwark en het merg door de mangosaus. Meng het geheel tot een luchtige mousse in de keukenmachine. Schep de helft van de mangomousse in de coupes. Schep hierop de helft van de mangosaus. Verdeel de rest van de mousse en saus erover. Snijd de achtergehouden mangoplak in 4 repen. Garneer het dessert met lange vinger en een reep mango.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 50 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Mangomousse
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mangomousse
- 1 verse mango
- 1 el limoensap
Schil de mango dun. Snijd het vruchtvlees langs de pit in plakken. Houd 1 plak mango apart en pureer de rest met het limoensap tot een gladde saus.
- 1 vanillestokje
- 500 g halfvolle kwark
Schep de helft van de saus in een kom. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Schep de kwark en het merg door de mangosaus.
Meng het geheel tot een luchtige mousse in de keukenmachine. Schep de helft van de mangomousse in de coupes. Schep hierop de helft van de mangosaus.
- 4 lange vingers
Verdeel de rest van de mousse en saus erover. Snijd de achtergehouden mangoplak in 4 repen. Garneer het dessert met lange vinger en een reep mango.