bewaar
Tomatenconfiture
Tomatenconfiture
bewaar

Tomatenconfiture

45 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

2 porties

500 g

(Tasty Tom)tomaten

400 g

suiker

½

kaneelstokje

1 stukje

citroenschil

Dit heb je nodig

  • schone confiturepotten à inhoud ca. 1/2 liter

Aan de slag

Tomaten wassen en halveren, grote tomaten in vieren snijden. In pan met dikke bodem tomaten, suiker, kaneelstokje en citroenschil aan de kook brengen en onafgedekt ca. 40 minuten zachtjes doorkoken. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen en confiturepotten vullen met warme tomatenconfiture. Potten afsluiten. De tomatenconfiture is lekker op (geroosterd) brood.

algemeenConfiturepotten schoonmaken: wassen in kokend water met soda, afspoelen met koud water en drogen in warme oven (175 ºC of gasovenstand 3) of op theedoek laten drogen. De confiture is in de koelkast één week houdbaar.