Gestoofde doperwtjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 450 g doperwten (diepvries)
- 3 takjes peterselie
- zout
- cayennepeper
- 3 takjes koriander
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sjalotjes pellen en snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In pan olie verhitten. Sjalot en knoflook in ca. 3 minuten glazig bakken. Doperwtjes erdoor scheppen en 1 dl water erbij schenken. Peterselie erboven fijn knippen. Bestrooien met zout en cayennepeper. Doperwten afgedekt in ca. 5 minuten gaar stoven. Op hoog vuur vocht in ca. 1 minuut iets laten inkoken. Koriander erboven in stukjes knippen. Lekker bij gegrilde vis of vlees.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 140 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 18 g
- vet 5 g