bewaar
Gestoofde doperwtjes
Gestoofde doperwtjes
bewaar

Gestoofde doperwtjes

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotjes

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

olijfolie

450 g

doperwten

3 takjes

peterselie

zout

cayennepeper

3 takjes

koriander

Aan de slag

Sjalotjes pellen en snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In pan olie verhitten. Sjalot en knoflook in ca. 3 minuten glazig bakken. Doperwtjes erdoor scheppen en 1 dl water erbij schenken. Peterselie erboven fijn knippen. Bestrooien met zout en cayennepeper. Doperwten afgedekt in ca. 5 minuten gaar stoven. Op hoog vuur vocht in ca. 1 minuut iets laten inkoken. Koriander erboven in stukjes knippen. Lekker bij gegrilde vis of vlees.