bewaar
Stoofpot met varkensvlees
Stoofpot met varkensvlees
bewaar

Stoofpot met varkensvlees

1 uur 20 min. bereiden
8 uur wachten
26waarderingen

Ingrediënten

1 kg

magere varkenslapjes

4 teentjes

knoflook

1 dl

droge witte wijn

1 eetlepel

citroensap

2 theelepels

gemalen komijn

1

laurierblaadje

zout en versgemalen peper

3 eetlepels

olijfolie

1

citroen

50 g

zwarte olijven zonder pit

Aan de slag

1

Vlees in blokjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. In grote kom knoflook mengen met wijn, citroensap, komijn, laurier, zout en peper. Vlees toevoegen en goed door marinade scheppen. Kom afgedekt ca. 8 uur in koelkast zetten.

2

Vlees uit marinade halen, marinade bewaren. In (braad)pan olie verhitten en vlees snel rondom bruin bakken. Marinade toevoegen en vlees op laag vuur afgedekt ca. 50 minuten laten sudderen tot vlees zacht is. Citroen goed schoonboenen en in 8 partjes snijden. Laurierblaadje verwijderen. Gerecht in (aardewerken) schaal scheppen en garneren met olijven en partjes citroen. Lekker met gebakken aardappeltjes en salade of broccoli.