Salade van groentekerriekoekjes met tofu

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eieren
- 6 eetlepels bloem
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 1 teentje knoflook (geperst)
- ¼ courgette (grofgeraspt)
- ¼ dunne winterpeen (grofgeraspt)
- ½ schaaltje minimaïskolfjes (in plakjes a 125 g)
- 100 g roerbaktofu pittig gekruid (bakje a 200 g)
- 1 dl olie
- 1 zak veldsla (75 g)
- ½ bakje taugé (a 125 g)
- 1 cup honing-mosterddressing (a 100 g)
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In grote kom eieren, bloem, kerriepoeder, knoflook en mespunt zout en peper tot glad, dik beslag roeren. Courgette, wortel, maïs en tofu door beslag roeren. In diepe koekenpan olie verhitten. Met behulp van 2 eetlepels telkens 3-4 bergjes beslag in hete olie scheppen. Koekjes in 2 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. In schaal veldsla en taugé met dressing mengen. Sla over vier borden verdelen, groentekoekjes erop leggen en direct serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 20 g
- vet 30 g