bewaar
Catalaanse paella
Catalaanse paella
bewaar

Catalaanse paella

Het is alsof je onder de palmbomen zit, met deze Spaanse klassieker bomvol zomerse smaken.

40 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

envelopje saffraandraadjes

4 el

water

1

grote ui

250 g

cherrytomaten

100 g

surimi

300 g

gemarineerde kipfilet

6 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

1

gedroogd pepertje

300 g

risottorijst

1½

kippenbouillontablet

750 ml

water

150 g

diepvries tuinerwten

150 g

gekookte mosselen

Het is alsof je onder de palmbomen zit, met deze Spaanse klassieker bomvol zomerse smaken.

Aan de slag

1

Week in een kommetje de saffraandraadjes in het warme water. Pel en snipper de ui. Was en halveer de tomaatjes. Snijd de surimi in stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes.

2

Verhit in een grote pan 3 el olie. Bak de kip in ca. 5 min. bruin en gaar, schep uit de pan. Doe de ui in de pan en bak ca. 3 min. Pel de knoflook en pers boven de pan uit. Verkruimel het pepertje erboven en voeg 2 el olie toe.

3

Bak de rijst al omscheppend a. 2 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg de saffraan met weekwater toe. Kook de rijst in ca. 15 min. onafgedekt op een laag vuur gaar en bijna droog.

4

Schep na ca. 10 min. de doperwten erdoor. Verhit intussen de laatste olie in een koekenpan. Bak de tomaatjes al omscheppend ca. 1 min op hoog vuur. Roer de tomaatjes, kip, mosselen en surimi door de rijst. Warm de paella goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met salade.