bewaar
Tuinbonenomelet
Tuinbonenomelet
bewaar

Tuinbonenomelet

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

bladspinazie

1

ui

2 eetlepels

olijfolie

½

rundercervelaat

1 pot

tuinboontjes

6

eieren

2 theelepels

gedroogde dille

zout en peper

Aan de slag

Spinazie (in magnetron) laten ontdooien. Spinazie in fijne zeef doen en met achterkant van lepel vocht er goed uitdrukken. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en ui op laag vuur ca. 3 minuten fruiten. Pan van vuur nemen. Cervelaat in reepjes snijden. Tuinbonen afgieten. Eieren loskloppen met 2 eetlepels water. Ui, dille, spinazie, tuinbonen en worst erdoor scheppen. Mengsel met zout en peper op smaak brengen. In pan rest van olie verhitten. Eimengsel nogmaals omscheppen, in pan schenken en ei afgedekt op laag vuur in ca. 10 minuten laten stollen. Omelet met paletmes voorzichtig van rand losmaken en met behulp van plat bord keren. Omelet aan andere kant in ca. 3 minuten ook lichtbruin bakken. Omelet warm of op kamertemperatuur serveren. Lekker met brood (bijvoorbeeld pide (plat brood) en harissa (zie tip).

tip

algemeenHarissa (pikante Tunesische sambal): Pureer voor een dipsaus of smaakmaker 6 rode pepers (zonder zaadjes) met 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 gesnipperd sjalotje en 2 theelepels karwijzaad. Roer er 1 theelepel zout, 1 eetlepel gehakte peterselie en 2-3 eetlepels olijfolie door, zodat het een smeuïge pasta wordt. Doe de harissa in een schaaltje en sprenkel er nog wat olijfolie over. Afgedekt blijft harissa enkele dagen goed in de koelkast.