Amandelkokoskoekjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 zakjes garneeramandelen (a 45 g)
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 100 g gemalen kokos
- 100 g bloem
- ½ zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eetlepels olie
- 4 eetlepels poedersuiker
Keukenspullen
- keukenmachine
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C. Amandelen in keukenmachine fijn malen. In kom eieren met suiker loskloppen. Kokos, bloem, gemalen amandelen, bakpoeder, vanillesuiker en 3 eetlepels olie erdoor mengen. Deeg 15 minuten laten rusten, zodat het bloem alle vocht opneemt. Handen met olie invetten en van deeg ca. 20 balletjes vormen. Balletjes op afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Balletjes iets plat drukken en bestrooien met poedersuiker. Met mes kruislings inkepingen in koekjes maken. Koekjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen en koekjes op rooster laten afkoelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 130 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 0 g