bewaar
Amandelkokoskoekjes
Amandelkokoskoekjes
bewaar

Amandelkokoskoekjes

40 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

20 porties

2 zakjes

garneeramandelen

2

eieren

100 g

suiker

100 g

gemalen kokos

100 g

bloem

½ zakje

bakpoeder

1 zakje

vanillesuiker

4 eetlepels

olie

4 eetlepels

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Amandelen in keukenmachine fijn malen. In kom eieren met suiker loskloppen. Kokos, bloem, gemalen amandelen, bakpoeder, vanillesuiker en 3 eetlepels olie erdoor mengen. Deeg 15 minuten laten rusten, zodat het bloem alle vocht opneemt. Handen met olie invetten en van deeg ca. 20 balletjes vormen. Balletjes op afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Balletjes iets plat drukken en bestrooien met poedersuiker. Met mes kruislings inkepingen in koekjes maken. Koekjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen en koekjes op rooster laten afkoelen.