bewaar
Hartig-zoet cashewnotentaartje
Hartig-zoet cashewnotentaartje
bewaar

Hartig-zoet cashewnotentaartje

30 min. bereiden
1 uur 5 min. wachten
39waarderingen

Ingrediënten

150 g

bloem

150 g

extra belegen kaas

1 mespunt

witte peper

125 g

koude boter

3 el

honing puur (pot 450 g, AH puur&eerlijk fairtrade)

1 bekertje

slagroom

200 g

gezouten cashewnoten (a 170 g, AH puur&eerlijk fairtrade)

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • springvorm Ø 22 cm

  • bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom de bloem, kaas en peper. Snijd met twee messen de boter erdoor. Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Laat 15 min. rusten in de koelkast. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm. Bekleed de springvorm hiermee. Verwarm de honing in een steelpan. Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook. Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor. Strijk het notenmengsel uit over het deeg. Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.

tip

algemeenU kunt de taart een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer koud of warm op de dag zelf op in een voorverwarmde oven op 160 °C.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.