Tonijnpannenkoeken

Advertentie
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op olijfolie (185 g)
- 300 g panklare prei
- (versgemalen) peper
- 4 kant-en-klare pannenkoeken (naturel)
- 12 eetlepels sun dried tomato sauce (fles a 180 ml)
- 1 bekertje zure room (125 ml)
Keukenspullen
- cocktailprikkers
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grill voorverwarmen. Olie uit blikje tonijn in koekenpan gieten. Prei hierin ca. 3 minuten roerbakken. Bestrooien met peper. Tonijn in stukjes verdelen en door prei scheppen. Elke pannenkoek bestrijken met 2 eetlepels tomatensaus. Prei-tonijnmengsel over pannenkoeken verdelen en op elk theelepel zure room scheppen. Pannenkoeken oprollen, met cocktailprikker vaststeken en in ovenschaal leggen. Rest van zure room losroeren en over pannenkoeken schenken. Hierop 4 eetlepels tomatensaus scheppen. Pannenkoeken onder grill in ca. 5 minuten knapperig en heet laten worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g