bewaar
Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)
Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)
bewaar

Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)

30 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

1½ dl

droge witte wijn of Spumante

130 g

kristalsuiker

1 zakje

vanillesuiker

4

eieren

1

ei

½ dl

Marsala

1 el

citroensap

Dit heb je nodig

  • (metalen) beslagkom inhoud 1 1/2 a 2 liter

Aan de slag

In grote pan (waar beslagkom op past) ruim water aan de kook brengen. In andere pan wijn met 100 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. Eierdooiers en ei in beslagkom doen en loskloppen. Pan met wijnmengsel van vuur nemen en Marsala toevoegen. Wijnmengsel ca. 10 min. tot lauwwarm laten afkoelen en al kloppend met garde in straaltjes aan eieren toevoegen. Beslagkom op pan met kokend water (au bain marie) zetten, vuur laag zetten en mengsel onder voortdurend kloppen met garde in 5 a 8 min. schuimig kloppen en laten binden tot lobbige, nog schenkbare saus (niet laten koken). Beslagkom met gebonden zabaglione van pan nemen en nog ca. 1 min. doorkloppen. Randen van wijnglazen bevochtigen met citroensap en in rest van suiker 'dopen'. Vervolgens zabaglione in vier glazen schenken en direct serveren.

tip

algemeenSchenk zabaglione in met aardbeien en eventueel vanille-roomijs gevulde glazen en serveer er Italiaanse koekjes (cantuccini) bij.