Za­ba­gli­o­ne (des­sert van ei­er­dooi­ers en wijn)

(49) waardeer
italiaans nagerecht 4 personen
3 49

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (metalen) beslagkom inhoud 1 1/2 a 2 liter

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In grote pan (waar beslagkom op past) ruim water aan de kook brengen. In andere pan wijn met 100 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. Eierdooiers en ei in beslagkom doen en loskloppen. Pan met wijnmengsel van vuur nemen en Marsala toevoegen. Wijnmengsel ca. 10 min. tot lauwwarm laten afkoelen en al kloppend met garde in straaltjes aan eieren toevoegen. Beslagkom op pan met kokend water (au bain marie) zetten, vuur laag zetten en mengsel onder voortdurend kloppen met garde in 5 a 8 min. schuimig kloppen en laten binden tot lobbige, nog schenkbare saus (niet laten koken). Beslagkom met gebonden zabaglione van pan nemen en nog ca. 1 min. doorkloppen. Randen van wijnglazen bevochtigen met citroensap en in rest van suiker 'dopen'. Vervolgens zabaglione in vier glazen schenken en direct serveren.

Tip:

Schenk zabaglione in met aardbeien en eventueel vanille-roomijs gevulde glazen en serveer er Italiaanse koekjes (cantuccini) bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.