Groene saus uit Piemonte

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 sneetjes witbrood
- 3 eetlepels melk
- 4 ansjovisfilets
- 30 g verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 dl olijfolie
Keukenspullen
- vijzel
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ei in ca. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water, pellen en halveren. Eierdooier eruit nemen, wit wordt niet gebruikt. Korstjes van brood snijden en brood in melk weken. Broodkruim uitknijpen. Ansjovisfilets laten uitlekken op keukenpapier. Peterselie van steeltjes nemen en fijnhakken. Knoflook pellen en in vieren snijden. Ansjovis met eierdooier grofhakken en in vijzel doen. Peterselie, knoflook, kappertjes en broodkruim toevoegen en geheel tot gladde pasta wrijven. Al kloppend beetje bij beetje olijfolie toevoegen. Saus serveren bij (gekookte) vis of vleesgerechten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 7 g
- vet 29 g