bewaar
Groene saus uit Piemonte
Groene saus uit Piemonte
bewaar

Groene saus uit Piemonte

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ei

2 sneetjes

witbrood

3 eetlepels

melk

4

ansjovisfilets

30 g

verse peterselie

1 teentje

knoflook

1 eetlepel

kappertjes

1 dl

olijfolie

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • keukenpapier

Aan de slag

Ei in ca. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water, pellen en halveren. Eierdooier eruit nemen, wit wordt niet gebruikt. Korstjes van brood snijden en brood in melk weken. Broodkruim uitknijpen. Ansjovisfilets laten uitlekken op keukenpapier. Peterselie van steeltjes nemen en fijnhakken. Knoflook pellen en in vieren snijden. Ansjovis met eierdooier grofhakken en in vijzel doen. Peterselie, knoflook, kappertjes en broodkruim toevoegen en geheel tot gladde pasta wrijven. Al kloppend beetje bij beetje olijfolie toevoegen. Saus serveren bij (gekookte) vis of vleesgerechten.