bewaar
Schol met bietensalsa en sinaasappelrijst
Schol met bietensalsa en sinaasappelrijst
bewaar

Schol met bietensalsa en sinaasappelrijst

20 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

2

handsinaasappels

2

voorgekookte bietjes

1

rode ui

1

rode peper

1 zakje

verse koriander

2

limoenen

4

scholfilets

3 eetlepels

zonnebloemolie

zout en peper

250 g

notenrijst

1 eetlepel

bouillonpoeder

Aan de slag

1 sinaasappel goed schoonboenen en schil fijn raspen. Beide sinaasappels dik schillen, partjes tussen vliezen uit snijden en halveren. Bietjes in blokjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Peper halveren, zaadlijstjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Steeltjes van koriander plukken. Limoenen uitpersen. Scholfilets bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper. Rijst met sinaasappelrasp en bouillonpoeder in ca. 8 minuten gaar koken. In kom blokjes biet met sinaasappel, ui, peperreepjes, koriander en rest van olie tot salsa mengen. Op smaak brengen met limoensap, zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag schol in ca. 5 minuten gaar bakken. Halverwege baktijd voorzichtig omdraaien. Rijst over vier borden verdelen, vis erop leggen en bietensalsa erover scheppen.