bewaar
Bruinebonensoep
Bruinebonensoep
bewaar

Bruinebonensoep

Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.

15 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

hutspotgroenten

½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

370 ml

bruine bonen in pot

345 g

tomatensaus

1

groentebouillontablet

5 dl

kokend water

50 g

roomkaas knoflook & fijne kruiden

2 sneetjes

Brabants roggebrood

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.

2

Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.