Bruinebonensoep
Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.
Ingrediënten
2 personen
2 el
traditionele olijfolie
300 g
hutspotgroenten
½ el
gedroogde Italiaanse kruiden
370 ml
bruine bonen in pot
345 g
tomatensaus
1
groentebouillontablet
500 ml
kokend water
50 g
roomkaas knoflook & fijne kruiden
2 sneetjes
Brabants roggebrood
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Bruinebonensoep
Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.

hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)2 el traditionele olijfolie
300 g hutspotgroenten
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
370 ml bruine bonen in pot
345 g tomatensaus
1 groentebouillontablet
500 ml kokend water
50 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
2 sneetjes Brabants roggebrood
Dit heb je nodig
keukenmachine