bewaar
Chocolademousse met abrikozensalsa
Chocolademousse met abrikozensalsa
bewaar

Chocolademousse met abrikozensalsa

40 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

gewelde abrikozen

1½ dl

vruchtendrank abrikoos/-sinaasappel

1

vanillestokje

2 eetlepels

oranje marmelade

1 beker

chocolademousse

12

Chonelly biscuits walnoot-butterscotch

Aan de slag

1

Abrikozen in dunne reepjes snijden. In steelpan vruchtendrank met abrikozen en vanillestokje aan de kook brengen. Sap ca. 15 minuten laten inkoken. Vanillestokje uit pan nemen, abrikozen afgieten. Vanillestokje in lengte opensnijden, met punt van mes merg eruit schrapen. Marmelade en vanillemerg door abrikozen roeren. Abrikozensalsa laten afkoelen.

2

Met behulp van twee natte eetlepels ovale bolletjes vormen van chocolademousse. Op vier borden elk 3 bolletjes chocolademousse scheppen. Garneren met abrikozensalsa en Chonelly biscuitjes.