Chocolademousse met abrikozensalsa

nagerecht
4 personen
3
16
Advertentie
Ingrediënten
- 100 g gewelde abrikozen (bakje a 200 g)
- 1½ dl vruchtendrank abrikoos/-sinaasappel (pak a 1 liter)
- 1 vanillestokje
- 2 eetlepels oranje marmelade
- 1 beker chocolademousse (500 ml)
- 12 Chonelly biscuits walnoot-butterscotch (pak a 150 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Abrikozen in dunne reepjes snijden. In steelpan vruchtendrank met abrikozen en vanillestokje aan de kook brengen. Sap ca. 15 minuten laten inkoken. Vanillestokje uit pan nemen, abrikozen afgieten. Vanillestokje in lengte opensnijden, met punt van mes merg eruit schrapen. Marmelade en vanillemerg door abrikozen roeren. Abrikozensalsa laten afkoelen.
- Met behulp van twee natte eetlepels ovale bolletjes vormen van chocolademousse. Op vier borden elk 3 bolletjes chocolademousse scheppen. Garneren met abrikozensalsa en Chonelly biscuitjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 70 g
- vet 23 g