Chocolademousse met abrikozensalsa
510 kcal
40 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 g
150 ml
1
2 eetlepels
1 beker
12
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 01 - Koken met gemak
Abrikozen in dunne reepjes snijden. In steelpan vruchtendrank met abrikozen en vanillestokje aan de kook brengen. Sap ca. 15 minuten laten inkoken. Vanillestokje uit pan nemen, abrikozen afgieten. Vanillestokje in lengte opensnijden, met punt van mes merg eruit schrapen. Marmelade en vanillemerg door abrikozen roeren. Abrikozensalsa laten afkoelen.
Met behulp van twee natte eetlepels ovale bolletjes vormen van chocolademousse. Op vier borden elk 3 bolletjes chocolademousse scheppen. Garneren met abrikozensalsa en Chonelly biscuitjes.
Chocolademousse met abrikozensalsa

nagerecht
4 personen
510 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Abrikozen in dunne reepjes snijden. In steelpan vruchtendrank met abrikozen en vanillestokje aan de kook brengen. Sap ca. 15 minuten laten inkoken. Vanillestokje uit pan nemen, abrikozen afgieten. Vanillestokje in lengte opensnijden, met punt van mes merg eruit schrapen. Marmelade en vanillemerg door abrikozen roeren. Abrikozensalsa laten afkoelen.
Met behulp van twee natte eetlepels ovale bolletjes vormen van chocolademousse. Op vier borden elk 3 bolletjes chocolademousse scheppen. Garneren met abrikozensalsa en Chonelly biscuitjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g gewelde abrikozen
150 ml vruchtendrank abrikoos/-sinaasappel
1 vanillestokje
2 eetlepels oranje marmelade
1 beker chocolademousse
12 Chonelly biscuits walnoot-butterscotch




