Karbonades met kruidenjus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 schaal haaskarbonades (4 stuks ca. 600 g)
- ½ cup kruidenboter (a 100 g)
- 1 pak aardappelpuree (2 x 130 g)
- 1 pak tuinerwten-wortel (diepvries 450 g)
- ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
- 100 ml rode wijn
- allesbinder (pak a 200 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Karbonades bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Karbonades in ca. 15 minuten bruin en gaar bakken. Intussen puree en groenten bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Peterselie fijn hakken. Karbonades uit pan nemen en warmhouden. Braadjus afblussen met wijn en al roerend ca. 2 minuten laten inkoken. Peterselie toevoegen en jus indien nodig binden met wat allesbinder. Karbonades serveren met puree, groenten en jus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 61 g
- vet 17 g