Mediterrane burgers

Advertentie
Ingrediënten
- 4 eetlepels boter of margarine
- 1 zakje Italiaanse groentemix (250 g)
- 4 tartaartjes
- 1 zak friséesla (200 g)
- 1 zak veldsla (75 g)
- 4 eetlepels sladressing naturel (fles a 450 ml)
- 4 Italiaanse bollen
- 6 eetlepels cocktailsaus (pot a 300 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In wok of braadpan helft van boter verhitten. Groentemix ca. 5 minuten roerbakken, bestrooien met zout en peper. Tartaartjes plat slaan en bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan rest van boter verhitten (of grillpan gebruiken). Tartaartjes in ca. 2 minuten bakken (halverwege keren). Intussen friséesla mengen met helft van veldsla en dressing. Bollen halveren en beleggen met rest van veldsla. Tartaartjes op veldsla leggen, groentemix erop scheppen en cocktailsaus erover verdelen. Afdekken met bovenste helft van bollen. Serveren met friséesalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 76 g
- vet 24 g