bewaar
Krieltjessalade met heilbot
Krieltjessalade met heilbot
bewaar

Krieltjessalade met heilbot

20 min. bereiden
30 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 kilo

krielaardappeltjes in de schil

zout

1

venkel

3

bosuitjes

75 g

waterkers

200 g

gerookte heilbotfilet

½ zakje

verse dille

2 bakjes

honing-mosterddressing

1 bekertje

zure room

Aan de slag

Krieltjes schoonboenen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen venkel schoonmaken en in flinterdunne plakjes schaven. Venkelgroen fijn hakken. In pan met ruim kokend water en zout venkel in ca. 2 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Waterkersblaadjes van stelen plukken. Heilbotfilet in reepjes snijden. Helft van dille fijn knippen. In schaal dressing losroeren met zure room, venkelgroen en fijngeknipte dille. Krieltjes, venkel, bosuitjes, waterkers en heilbot door dressing scheppen. Smaken minstens 30 minuten laten intrekken. Salade tussentijds nog eens voorzichtig omscheppen. Garneren met takjes dille.