Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade

mediterraan
hoofdgerecht
8 personen
3
77
Advertentie
Ingrediënten
- 125 g pistachenoten
- 6 sneetjes oud witbrood
- 2 bakjes zongedroogde tomatentapenade (a 100 g)
- 2 grote stukken varkensfricandeau (a 500 g)
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl vleesfond (pot a 380 ml)
- 1 dl witte wijn
- 50 g koude boter
Keukenspullen
- keukenmachine
- plasticfolie
- keukenpapier
- aluminiumfolie
- braadslede
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Nootjes pellen. Korst van brood snijden. Brood en nootjes fijn malen. Tapenade erdoor mengen. Varkensfricandeau droogdeppen met keukenpapier. Vlees inwrijven met zout en peper. Vlees aan bovenzijde in lengte twee keer diep insnijden. Inkepingen vullen met tapenademengsel, rest bewaren voor later. Vlees in plasticfolie wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren.
- Fricandeau ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Vlees bestrijken met olie, op bovenzijde dikke laag tapenademengsel smeren. Vlees in braadslede leggen en in midden van koude oven schuiven. Oven inschakelen op 175 °C. Vlees in ca. 45 minuten gaar braden. Vlees uit oven nemen en losjes in aluminiumfolie verpakt nog ca. 5 minuten laten rusten. Braadslede op laag vuur zetten. Fond en wijn bij bakvet schenken en aanbaksels losroeren. Jus ca. 2 minuten laten inkoken. Boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Fricandeau op buffet voorzichtig in 8 plakken snijden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 16 g
- vet 28 g