bewaar
Varkensfricandeau met appelsaus
Varkensfricandeau met appelsaus
bewaar

Varkensfricandeau met appelsaus

40 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 stukken

varkensfricandeau

zout en peper

75 g

boter

2

uien

1 grote

appel

1 eetlepel

citroensap

1 theelepel

majoraan

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Varkensfricandeau bestrooien met zout en peper. Boter verhitten en fricandeau in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Ui toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Langs rand van pan 11/2 dl water erbij schenken en fricandeau in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Met staafmixer ui door jus pureren. Appelblokjes, citroensap en majoraan door jus roeren en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op platte schaal leggen. Saus apart erbij geven.