bewaar
Hazenrugfilet in rodewijnsaus
Hazenrugfilet in rodewijnsaus
bewaar

Hazenrugfilet in rodewijnsaus

30 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 x 250 g

hazenrugfilet

3 eetlepels

olijfolie

500 ml

volle rode wijn

1 eetlepel

tomatenpuree

1 pot

vleesfond

½ pot

zilveruitjes

50 g

koude boter

Aan de slag

Dep de hazenrugfilet droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met zout en (versgemalen)peper. Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin. Draai het vuur laag en braad het vlees afgedekt nog 20-25 minuten tot het vlees vanbinnen rosé is. (Controleer de gaarheid eventueel door een kleine inkeping in het midden van de filet te maken.) Kook intussen op hoog vuur de wijn in 10 minuten in tot de helft. Roer in een andere pan de tomatenpuree los met het extra scheutje wijn en voeg het daarna samen met de vleesfond en de zilveruitjes toe aan de ingekookte wijn. Laat het vervolgens nog 15-20 minuten inkoken tot er ongeveer 250 ml saus van over is. Neem het vlees van het vuur en laat het nog 10 minuten afgedekt rusten. Haal de wijnsaus van het vuur en klop er de boter door. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer het met de saus.