Ossenhaas in kruidenpanade

hoofdgerecht
4 personen
4
47
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje verse Italiaanse kruiden (20 g)
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- 4 teentjes knoflook
- 4 ossenhaasjes
- 3 eetlepels olie
- (versgemalen) zwarte peper
- 2 eetlepels boter
- (zee)zout
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen. Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken. Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken. Kruidenmengsel in diep bord strooien. Ossenhaasjes dun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper. Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten. Ossenhaasjes in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé bakken. Vlees bestrooien met zout en op vier warme borden leggen. Serveren met gekarameliseerde witlof en aardappelgratin.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 0 g
- vet 15 g