bewaar
Ossenhaas in kruidenpanade
Ossenhaas in kruidenpanade
bewaar

Ossenhaas in kruidenpanade

15 min. bereiden
15 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

verse Italiaanse kruiden

1 zakje

verse peterselie

1 zakje

verse basilicum

4 teentjes

knoflook

4

ossenhaasjes

3 eetlepels

olie

(versgemalen) zwarte peper

2 eetlepels

boter

(zee)zout

Aan de slag

1

Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen. Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken. Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken. Kruidenmengsel in diep bord strooien. Ossenhaasjes dun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper. Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten. Ossenhaasjes in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé bakken. Vlees bestrooien met zout en op vier warme borden leggen. Serveren met gekarameliseerde witlof en aardappelgratin.