bewaar
Bloemkoolsoep met garnalen
Bloemkoolsoep met garnalen
bewaar

Bloemkoolsoep met garnalen

30 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

olijfolie

1 kleine

bloemkool

2 zakken

aardappeldobbeltjes

1 pot

krachtbouillon rundvlees

8

zongedroogde tomaten op olie

2 bakjes

roze garnalen

Aan de slag

Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Aardappeldobbeltjes en bloemkool toevoegen aan ui en nog ca. 2 minuten bakken. Bouillon en 3 potten water erbij schenken en soep ca. 10 minuten laten koken tot groente gaar is. Intussen tomaten snipperen. Enkele lepels groente met schuimspaan uit soep scheppen en apart houden. Soep pureren met staafmixer. Apart gehouden groente en garnalen erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en garneren met tomaat.