bewaar
Ewtenpilav met rozijnen en cashewnoten
Ewtenpilav met rozijnen en cashewnoten
bewaar

Ewtenpilav met rozijnen en cashewnoten

20 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

tuinkruidenbouillontablet

3

bosuitjes

75 g

ongezouten cashewnoten

2 eetlepels

roomboter

1

kaneelstokje

300 g

basmatirijst

50 g

blanke rozijnen

1 pak

tuinerwten

2 eetlepels

dille

Aan de slag

In pan 7 1/2 dl water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Cashewnoten grof hakken. In pan met dikke bodem boter verhitten. Bosui en kaneelstokje ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren, tot alle korrels glanzen. Bouillon en rozijnen toevoegen, geheel aan de kook brengen. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en rijst ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Halverwege kooktijd tuinerwten door rijst mengen. Pan van vuur nemen en pilav nog ca. 5 minuten afgedekt laten staan. Kaneelstokje verwijderen, dille erdoor roeren. Pilav over vier borden verdelen, bestrooien met cashewnoten.