bewaar
Herfst stoofpotje
Herfst stoofpotje
bewaar

Herfst stoofpotje

Boerenkool alleen door de stamppot? Nee hoor! Maak in 25 minuten een stoof van boerenkool, speklapjes en winterpeen.

25 min. bereiden
216waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries boerenkool

300 g

Provençaals gekruide runderreepjes

250 g

speklapjes à la minute

2 el

zonnebloemolie

700 g

koelverse aardappelschijfjes

1 dl

rode wijn

400 ml

kraanwater

1

vleesbouillontablet

500 g

winterpeen

Boerenkool alleen door de stamppot? Nee hoor! Maak in 25 minuten een stoof van boerenkool, speklapjes en winterpeen.

Aan de slag

1

Boerenkool bereiden volgens gebruiksaanwijzing.

2

Verhit de olie in een braadpan. Snijd de speklapjes in grove stukken en bak in ca. 5 min. krokant. Voeg runderreepjes toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de aardappelschijfjes, wijn, het water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook.

3

Maak de winterwortels schoon en snijd in blokjes. Voeg de peen aan het vlees toe en laat ca. 5 min. zachtjes sudderen. Voeg de boerenkool toe en breng op smaak zout en peper.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.