bewaar
Kabeljauwschotel met havermoutkorstje
Kabeljauwschotel met havermoutkorstje
bewaar

Kabeljauwschotel met havermoutkorstje

15 min. bereiden
20 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

2 schaaltjes

kabeljauwfilet

zout en peper

1 bakje

cherrytomaatjes

2 eetlepels

kappertjes

½ zakje

verse peterselie

1

citroen

75 g

havermout

4 eetlepels

olijfolie

1

ciabatta afbakbrood

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Kabeljauwfilet in ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Tomaatjes wassen en halveren. Tomaatjes en kappertjes over vis verdelen. Peterselie fijn knippen. Citroen goed schoonboenen en schil raspen (rest citroen wordt niet gebruikt). Peterselie mengen met havermout en citroenrasp. Havermoutmengsel over vis verdelen en besprenkelen met olie. Schaal op rooster plaatsen en vis in midden van oven in ca. 20 minuten gaar laten worden. Laatste 6 minuten ciabatta naast schaal op rooster leggen en afbakken. Ovenschotel serveren met warme ciabatta. Lekker met komkommersalade.