Rozemarijnaardappeltjes met courgette en kikkererwten - 12+ maanden (Opperdepop)

Gebakken aardappeltjes vallen bijna altijd in de smaak. In dit maaltje eet je kleintje er geroosterde courgette en kikkererwten bij. In no time op tafel en makkelijk gemaakt.

300 kcal

15 min. bereiden, 30 min. oventijd

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in gelijke blokjes van 3 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ olijfolie en bestrooi met de gedroogde rozemarijn en peper. Rooster ca. 30 min. in de oven.

  2. Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 0.5 cm dik. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Neem na 10 min. de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Verdeel de courgette en kikkererwten ernaast, besprenkel met de rest van de olijfolie en rooster nog ca. 20 min. Doe ondertussen de cottagecheese met het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper.

Wat vond je van dit recept?

Rozemarijnaardappeltjes met courgette en kikkererwten - 12+ maanden (Opperdepop)

Gebakken aardappeltjes vallen bijna altijd in de smaak. In dit maaltje eet je kleintje er geroosterde courgette en kikkererwten bij. In no time op tafel en makkelijk gemaakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig