Rozemarijnaardappeltjes met courgette en kikkererwten - 12+ maanden (Opperdepop)
Gebakken aardappeltjes vallen bijna altijd in de smaak. In dit maaltje eet je kleintje er geroosterde courgette en kikkererwten bij. In no time op tafel en makkelijk gemaakt.
300 kcal
15 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal porties
250 g
3 tl
½ tl
1
200 g
50 g
2 el
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2025 nr. 05 - On a roll!
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in gelijke blokjes van 3 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ olijfolie en bestrooi met de gedroogde rozemarijn en peper. Rooster ca. 30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 0.5 cm dik. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Neem na 10 min. de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Verdeel de courgette en kikkererwten ernaast, besprenkel met de rest van de olijfolie en rooster nog ca. 20 min. Doe ondertussen de cottagecheese met het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rozemarijnaardappeltjes met courgette en kikkererwten - 12+ maanden (Opperdepop)
Gebakken aardappeltjes vallen bijna altijd in de smaak. In dit maaltje eet je kleintje er geroosterde courgette en kikkererwten bij. In no time op tafel en makkelijk gemaakt.

hoofdgerecht
2 porties
300 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in gelijke blokjes van 3 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ olijfolie en bestrooi met de gedroogde rozemarijn en peper. Rooster ca. 30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 0.5 cm dik. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Neem na 10 min. de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Verdeel de courgette en kikkererwten ernaast, besprenkel met de rest van de olijfolie en rooster nog ca. 20 min. Doe ondertussen de cottagecheese met het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 porties)
250 g vastkokende aardappelen
3 tl milde olijfolie
½ tl gedroogde rozemarijn
1 courgette
200 g kikkererwten in blik
50 g cottagecheese
2 el water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker




