Volkorenpasta uit de oven van London Loy

Voor een pasta uit de oven moet je bij London zijn. Voor deze herfstige ovenschotel gaat hij aan de slag met pompoen en twee soorten kaas.

630 kcal

30 min. bereiden, 25 min. oventijd, 5 min. wachten

3.7/5

(15)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)


augustus 2024 - augustus 2024

Aan de slag

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en pompoen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het kokend water en kook 10-15 min. met de deksel op de pan tot de pompoen zacht is.

  2. Kook ondertussen de pasta 3 min. korter dan de verpakking aangeeft. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Maak de paprika’s schoon en snijd in gelijke stukjes.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer de pompoen, ui en knoflook met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de pasta, de stukjes paprika, de zuivelspread, gerookte-paprikapoeder en ⅔ van de geraspte kazen erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Schep het pastamengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak 20-25 in de oven. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal uit de oven, bestrooi met de bieslook en laat 5 min. rusten.

  • combinatietipLekker met een frisse salade.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Volkorenpasta uit de oven van London Loy

Voor een pasta uit de oven moet je bij London zijn. Voor deze herfstige ovenschotel gaat hij aan de slag met pompoen en twee soorten kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig