Mandarijntjes gevuld met mandarijn-mangoijs
Mandarijntjes gevuld met mandarijn-mangoijs
bewaar
bewaar

Mandarijntjes gevuld met mandarijn-mangoijs

Deze gevulde mandarijntjes zien er niet alleen schattig uit maar zijn ook nog eens gezond. Ja echt, een gezond toetje. Dat wordt genieten.

15 min. bereiden
3 uur wachten
21waarderingen

Aan de slag

1

Halveer de mandarijnen horizontaal en snijd met een scherp mesje voorzichtig het vruchtvlees los van de schil. Schep eruit met een lepel. De schil van de mandarijn moet heel blijven: die gebruik je als bakje. Snijd het vruchtvlees grof, doe in de diepvrieszak en leg minstens 2 uur in de vriezer. Dek de mandarijnbakjes af en leg in de koelkast tot gebruik.

2

Doe de mangostukjes en bevroren mandarijn (ca. 150 g per 8 personen) in de keukenmachine en laat draaien. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Het kan zijn dat je wat meer, of minder melk nodig hebt.

3

Schep het ijs in de mandarijnen en zet nog 1 uur terug in de vriezer. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Garneer het ijs voor het serveren met het limoenrasp en de blaadjes munt.

bereidingstipJe kunt het ijs tot 5 dagen van tevoren maken. Haal 30 min. voor het serveren uit de vriezer en garneer met het limoenrasp en de blaadjes munt.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mandarijntjes gevuld met mandarijn-mangoijs

Deze gevulde mandarijntjes zien er niet alleen schattig uit maar zijn ook nog eens gezond. Ja echt, een gezond toetje. Dat wordt genieten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig