Kerstfocaccia van Hugo Kennis
Kerstfocaccia van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Kerstfocaccia van Hugo Kennis

Hugo's kerstfocaccia op tafel zetten dit jaar? Goed idee, want dit bijgerecht is niet alleen smaakvol, maar ook een feestje om te zien. Lekker met rozemarijn-peperolijven en Italiaanse kruiden.

40 min. bereiden
25 min. oventijd
4 uur wachten
12waarderingen

Aan de slag

1

Los de gist en honing op in lauwwarm water en laat 10 min. staan tot er een schuimlaag op het water is ontstaan.

2

Snijd ondertussen ⅔ van de olijven en ⅔ van de gemarineerde tomaatjes grof. Meng in een mengkom de bloem met de helft van de zeezoutvlokken.

3

Maak met een spatel een kuil in het midden van de bloem en voeg het gistmengsel, de gesneden olijven en gesneden tomaatjes toe. Roer met de spatel vanuit het midden van de kuil steeds een beetje meer bloem in het vocht, tot alles gemengd is. Het deeg ziet er plakkerig uit.

4

Vet een grote mengkom in met een ½ el olie, schep het deeg erin en besprenkel het deeg met ½ el olie. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 3 uur op een warme tochtvrije plek rijzen.

5

Vet de bakvorm in met 1 el olie. Schep het deeg erin en besprenkel met een ½ el olie. Dek losjes af met vershoudfolie en laat nog 1 uur op een warme plek rijzen.

6

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd ondertussen de snoeppaprika in de breedte in 3 stukken. Besprenkel het deeg met de rest van de olie. Maak met je vingers kuiltjes in het deeg, zorg dat je helemaal tot aan de bodem duwt. Leg de Italiaanse kruiden in een krans op het deeg. Decoreer met de stukjes snoeppaprika en de rest van de gemarineerde tomaatjes en olijven en de rest van de zeezoutvlokken. Bak de focaccia 20-25 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig.

7

Neem uit de oven, laat 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de focaccia uit de vorm en laat vervolgens volledig afkoelen op een rek voordat je ’m aansnijdt.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerstfocaccia van Hugo Kennis

Hugo's kerstfocaccia op tafel zetten dit jaar? Goed idee, want dit bijgerecht is niet alleen smaakvol, maar ook een feestje om te zien. Lekker met rozemarijn-peperolijven en Italiaanse kruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig