Focaccia met rode druiven
Vul de deukjes van deze focaccia met rode druiven en je hebt een heerlijk brood voor bij een kaasplank. Borrelen maar!
Ingrediënten
10 porties
14 g
gedroogde gist
680 ml
lauwwarm water
100 ml
sojadrink ongezoet
10 el
extra vierge olijfolie
1 kg
tarwebloem
7.5 g
verse rozemarijn
1 el
fijn zeezout
500 g
pitloze rode druiven
1 el
zeezoutvlokken
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller
Aan de slag
Los de gist op in 600 ml lauwwarme water en meng met de sojadrink en 3 el olie. Meng dit in een grote kom met een spatel door de bloem en kneed kort tot een glad, vrij nat deeg. Dek de kom af met een vochtige schone theedoek en laat 2 uur op een warme plek rijzen.
Bestrooi een met bakpapier beklede bakplaat met bloem. Stort het deeg hierop. Bestrooi het deeg met nog wat extra bloem en rol het met de deegroller uit tot een grote lap ter grootte van de bakplaat. Laat 20 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 230 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Besprenkel het deeg met 2 el olie. Duw met je knokkels diepe kuiltjes in het deeg. Laat nog 10 min. staan.
Meng de rest van het water met het fijne zeezout tot het is opgelost. Besprenkel de focaccia hier royaal mee, zorg dat de kuiltjes goed gevuld zijn. Verdeel de druiven over het deeg en druk ze in de kuiltjes. Bestrooi met de zeezoutvlokken en rozemarijn. Bak de focaccia ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig. Besprenkel met de rest van de olie en laat even afkoelen tot je hem aansnijdt.
Focaccia met rode druiven
Vul de deukjes van deze focaccia met rode druiven en je hebt een heerlijk brood voor bij een kaasplank. Borrelen maar!

null porties
395 kcal
20 min. bereiden
150 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Los de gist op in 600 ml lauwwarme water en meng met de sojadrink en 3 el olie. Meng dit in een grote kom met een spatel door de bloem en kneed kort tot een glad, vrij nat deeg. Dek de kom af met een vochtige schone theedoek en laat 2 uur op een warme plek rijzen.
Bestrooi een met bakpapier beklede bakplaat met bloem. Stort het deeg hierop. Bestrooi het deeg met nog wat extra bloem en rol het met de deegroller uit tot een grote lap ter grootte van de bakplaat. Laat 20 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 230 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Besprenkel het deeg met 2 el olie. Duw met je knokkels diepe kuiltjes in het deeg. Laat nog 10 min. staan.
Meng de rest van het water met het fijne zeezout tot het is opgelost. Besprenkel de focaccia hier royaal mee, zorg dat de kuiltjes goed gevuld zijn. Verdeel de druiven over het deeg en druk ze in de kuiltjes. Bestrooi met de zeezoutvlokken en rozemarijn. Bak de focaccia ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig. Besprenkel met de rest van de olie en laat even afkoelen tot je hem aansnijdt.
bewaartip:Heb je brood over? Maak het de volgende dag een beetje nat en piep het een paar minuten op in een voorverwarmde oven van 180 °C.
wijntip:Heerlijk bij dit borrelbrood: een koele, soepele rode wijn, zoals een pinot noir. Kies een vegan wijn als je het 100% vegan wil houden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)14 g gedroogde gist
680 ml lauwwarm water
100 ml sojadrink ongezoet
10 el extra vierge olijfolie
1 kg tarwebloem
7½ g verse rozemarijn
1 el fijn zeezout
500 g pitloze rode druiven
1 el zeezoutvlokken
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller