Zoete paratha met mango en munt-mascarpone
Deze zoete paratha is een verrassend nagerecht met flatbread, mascarpone en plakjes sappige mango. Om je vingers bij af te likken.
255 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal porties
7.5 g
125 g
125 ml
2 el
2 el
5
2
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2023 nr. 07 - Kerstspektakel op tafel
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Klop met een handmixer de mascarpone met de slagroom en poedersuiker lobbig. Schep ⅔ van de muntblaadjes erdoor. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak een paratha in 4-5 min. lichtbruin en knapperig. Keer halverwege om. Laat op een rooster afkoelen. Bak zo alle paratha’s met de rest van de olie.
Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Snijd elke paratha in kwarten. Besmeer de helft van de paratha stukken met het mascarponemengsel. Leg de mangoplakjes in mooie krullen op de mascarpone en beleg met de andere parathastukken. Bestrooi met de rest van de munt en serveer direct.
- bereidingstipMaak de mascarpone room 1 dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zoete paratha met mango en munt-mascarpone
Deze zoete paratha is een verrassend nagerecht met flatbread, mascarpone en plakjes sappige mango. Om je vingers bij af te likken.

nagerecht
10 porties
255 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Klop met een handmixer de mascarpone met de slagroom en poedersuiker lobbig. Schep ⅔ van de muntblaadjes erdoor. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak een paratha in 4-5 min. lichtbruin en knapperig. Keer halverwege om. Laat op een rooster afkoelen. Bak zo alle paratha’s met de rest van de olie.
Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Snijd elke paratha in kwarten. Besmeer de helft van de paratha stukken met het mascarponemengsel. Leg de mangoplakjes in mooie krullen op de mascarpone en beleg met de andere parathastukken. Bestrooi met de rest van de munt en serveer direct.
bereidingstip:Maak de mascarpone room 1 dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
7½ g verse munt
125 g mascarpone
125 ml verse slagroom
2 el poedersuiker
2 el zonnebloemolie
5 diepvries roti paratha's plain
2 eetrijpe mango's




