Skottelbraai-nasi van London Loy
Skottelbraai-nasi van London Loy
bewaar
bewaar

Skottelbraai-nasi van London Loy

Op de camping voldoende groente eten een uitdaging? Niet met deze skottelbraai-nasi, want die zit namelijk bomvol groente!

30 min. bereiden
11waarderingen

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gekookte rijst op een grote platte schaal en laat afkoelen tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet de mais af en laat goed uitlekken.

3

Steek de skottelbraai aan. Verhit ⅗ van de olie in de skottelbraai en bak de kipdijreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Schep om. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 min. Voeg de nasigroente, mais en bleekselderij toe en bak nog 4 min. Blus af met de sojasaus en ketjap manis. Voeg de rijst en de gebakken uitjes toe en verwarm 3 min. al omscheppend op laag vuur.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de spiegeleieren.

5

Verdeel de nasi over diepe borden en serveer met een spiegelei. Bestrooi met de rest van de gebakken uitjes.

bereidingstipLiever een eenpansgerecht op de camping? Breek in stap 3 de eieren boven de pan met groente en roerbak ze mee.
combinatietipVoeg voor extra pit 1-2 el sriracha toe samen met de sojasaus en ketjap manis.
vegatipVervang de kip door 160 g vegetarische kipstukjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Skottelbraai-nasi van London Loy

Op de camping voldoende groente eten een uitdaging? Niet met deze skottelbraai-nasi, want die zit namelijk bomvol groente!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig