bewaar
Bananen-chocolade-ijs
Bananen-chocolade-ijs
bewaar

Bananen-chocolade-ijs

De hemelse combinatie van banaan en chocolade zal je doen smelten.

15 min. bereiden
4 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

50 g

cacaopoeder

397 g

gecondenseerde melk in blik

350 ml

verse slagroom

1 tl

vanille-extract

1

banaan

125 g

chocolade galettewafels

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak

Aan de slag

1

Meng de cacaopoeder met de gecondenseerde melk in een ruime kom. Voeg de slagroom en het vanille-extract toe en klop met een handmixer in 5 min. stijf.

2

Breek de banaan in stukken, voeg toe en mix in 1 min. tot een glad mengsel. Hak ⅘ van de chocoladewafels fijn en meng erdoor. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 4 uur bevriezen.

3

Breek de rest van de wafels in stukken en garneer het ijs ermee.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananen-chocolade-ijs

De hemelse combinatie van banaan en chocolade zal je doen smelten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig