Butter board
Butter board
bewaar
bewaar

Butter board

Romiger dan een plank vol roomboter gaat het niet worden. Garneer je butterboard met je favoriete toppings, zoals vijgen, hazelnoten en uienchutney!

15 min. bereiden
12 min. oventijd
licht pittig
2waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 6 min. in de oven. Haal uit de oven en hak grof.

2

Was ondertussen de radijs maar laat het loof eraan. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vijgen in 6 parten.

3

Smeer de boter in kleine likjes op de plank. Verdeel er kleine lepeltjes uienchutney en de vijgen over. Leg de radijs er langs de randen naast. Bestrooi met de hazelnoten, het citroenrasp, de dille, chilivlokken en het zeezout.

variatietip Op een butterboard als deze kun je eindeloos variëren met toppings. Denk bijvoorbeeld eens aan bramen met honing, gebakken uitjes, chilipeper en koriander; rauwe ham en gedroogd fruit.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Butter board

Romiger dan een plank vol roomboter gaat het niet worden. Garneer je butterboard met je favoriete toppings, zoals vijgen, hazelnoten en uienchutney!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig