bewaar
Preisoep met toast en misoboter van Hugo Kennis
Preisoep met toast en misoboter van Hugo Kennis
bewaar

Preisoep met toast en misoboter van Hugo Kennis

Kan je je prei niet kwijt? Maak er net als chef Hugo soep met miso van! Heerlijk en goed gevuld met verschillende paddenstoelen en witte bonen. Daar is echt niks mis(o) mee.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
5 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

7 g

verse bieslook

1 el

misopasta

125 g

shiitakes

150 g

oesterzwammen

600 g

preien

360 g

witte bonen in pot

2½ el

zonnebloemolie

1.3 l

water

2½ el

sojasaus

1 el

sesamolie

2 el

ahornsiroop

8 sneetjes

AH Liefde & Passie speltbrood

Dit heb je nodig

  • soeppan

  • bakpapier

Kan je je prei niet kwijt? Maak er net als chef Hugo soep met miso van! Heerlijk en goed gevuld met verschillende paddenstoelen en witte bonen. Daar is echt niks mis(o) mee.

Aan de slag

1

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de bieslook fijn. Doe de boter en de helft van de miso in een mengkom en klop met een handmixer 5 min. tot de boter luchtig en licht van kleur is. Schraap halverwege de zijkanten van de kom, zodat alle boter meekomt. Schep de fijngesneden bieslook door de luchtige boter en bewaar afgedekt tot gebruik.

2

Snijd de steeltjes van de shiitake, snijd de steeltjes in dunne plakjes. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Snijd de prei in ringen en spoel af onder koud stromend water. Giet de witte bonen af.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅘ van de zonnebloemolie in een (soep-)pan en roerbak de shiitakeplakjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de preiringen toe en bak nog 5 min. Schenk er het water bij, voeg de rest van de miso toe. Roer door en breng de soep op middelhoog vuur aan de kook. Laat 25 min. op laag vuur koken. Voeg na 20 min. de witte bonen toe. Roer ⅖ van de sojasaus en sesamolie erdoor. Breng op smaak met peper.

4

Verdeel ondertussen de shiitake en oesterzwammen over een met bakpapier beklede bakplaat en schep de rest van de sojasaus, de rest van de zonnebloemolie en de ahornsiroop erdoor. Rooster 15-20 min. in de oven. Schep halverwege om.

5

Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Verdeel ¼ van de geroosterde paddenstoelen over de kommen en schep de warme soep erover. Verdeel de rest van de paddenstoelen over het geroosterde brood en verdeel de misoboter erover.

vegantipGebruik plantaardige margarine in plaats van roomboter.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Preisoep met toast en misoboter van Hugo Kennis

Kan je je prei niet kwijt? Maak er net als chef Hugo soep met miso van! Heerlijk en goed gevuld met verschillende paddenstoelen en witte bonen. Daar is echt niks mis(o) mee.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig