bewaar
Quiche met blauwe kaas en minicourgette
Quiche met blauwe kaas en minicourgette
bewaar

Quiche met blauwe kaas en minicourgette

Quiche met rode ui als bodem, blauwe kaas (met eieren, slagroom en peterselie) als vulling en minicourgettes in de vorm van een dennenboom als garnering. Een bijzondere quiche voor bijzondere dagen!

30 min. bereiden
55 min. oventijd
15 min. wachten
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

rode uien

2 tenen

knoflook

3 el

milde olijfolie

½ tl

chilivlokken

270 g

vers bladerdeeg

10 g

verse peterselie

5

witte scharreleieren

230 ml

verse slagroom

175 g

blauwe kaas

150 g

minicourgettes

5

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • ronde taartvorm (Ø 33 cm, AH Spaaractie)

  • staafmixer met hoge beker

Quiche met rode ui als bodem, blauwe kaas (met eieren, slagroom en peterselie) als vulling en minicourgettes in de vorm van een dennenboom als garnering. Een bijzondere quiche voor bijzondere dagen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui met de knoflook en chilivlokken 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

2

Bekleed de taartvorm met het blader­deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de peterselie fijn. Doe samen met de eieren, slagroom, blauwe kaas en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

3

Verdeel de ui over de bodem van de quiche en schenk de vulling erover. Bak de quiche ca. 20 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

4

Snijd ondertussen de minicourgettes in de lengte doormidden. Doe in een kom en schep om met de rest van de olie en peper en eventueel zout. Halveer de tomaten. Haal de quiche na 20 min. uit de oven en verdeel de courgette (met sommige met de snijkant naar boven) in de vorm van een kerstboom over de vulling. Verdeel de tomaten als kerstballen en piek over de kerstboom. Bak de quiche in 35 min. lichtbruin en gaar.

5

Haal uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer warm of op kamertemperatuur.

wijntipLekker bij dit gerecht is een glas Remy Pannier Rosé Cuvée Spéciale. Smaak: rosé, lichtzoet. Herkomst: Frankrijk. Bij blauwe kaas doet een licht zoetje het uitmuntend.
vegantipVeganisten aan tafel? Maak dan deze vegan quiche variant.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quiche met blauwe kaas en minicourgette

Quiche met rode ui als bodem, blauwe kaas (met eieren, slagroom en peterselie) als vulling en minicourgettes in de vorm van een dennenboom als garnering. Een bijzondere quiche voor bijzondere dagen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig