Duiveltjesvlees
Duiveltjesvlees
bewaar
bewaar

Duiveltjesvlees

De een noemt het duiveltjesvlees, de ander duiveltjeskip. Maar een ding is zeker: je hoeft niet bang te zijn dat de duivel ineens uit dit lekker pittige gerecht tevoorschijn komt.

20 min. bereiden
3 uur wachten
pittig
27waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn, snijd de champignons in kwarten. Snijd de riblappen in blokken van 3 cm.

2

Smelt de helft van margarine in de braadpan op hoog vuur en bak de champignons 5 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur, roer af en toe door. Schep op een bord, maak de pan niet schoon. Smelt de rest van de margarine in de pan op hoog vuur en bak het vlees 7 min. Schep halverwege om. Doe de champignons, ui en knoflook erbij en schep door.

3

Voeg de tomatenketchup, ketjap, sambal, azijn en nasikruiden toe. Voeg het water toe, of meer tot het vlees net onderstaat. Roer door en breng aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en laat 3 uur op laag vuur stoven. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer na 2½ uur de pindakaas en kookroom door het duiveltjesvlees.

4

Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in ca. 7 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Giet de groente af.

5

Voeg de groenten toe aan het duiveltjesvlees en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met friet of rijst.

combinatietipLekker met friet of rijst.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Duiveltjesvlees

De een noemt het duiveltjesvlees, de ander duiveltjeskip. Maar een ding is zeker: je hoeft niet bang te zijn dat de duivel ineens uit dit lekker pittige gerecht tevoorschijn komt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig