bewaar
Speculaas cheesecake
Speculaas cheesecake
bewaar

Speculaas cheesecake

Speculaas en cheesecake. Dat zijn favorieten verzameld in een taart.

30 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
2 uur 30 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

12 personen

100 g

ongezouten roomboter

250 g

bakkersspeculaas

1

citroen

600 g

MonChou verse roomkaas

200 g

lichtbruine basterdsuiker

200 g

sour cream

3

eieren

1 l

water

50 g

tarwebloem

30 g

amandelschaafsel

20 g

grove havermoutvlokken

2 tl

speculaaskruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • aluminiumfolie

  • springvorm 24 cm (ingevet, AH Spaaractie)

  • deegroller

  • keukenmachine

  • grote braadslede

Speculaas en cheesecake. Dat zijn favorieten verzameld in een taart.

Aan de slag

1

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Pak de buitenkant van de springvorm stevig in aluminiumfolie.

2

Smelt 30 g boter in een steelpan. Maal ondertussen de speculaas fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe het koekkruim met de gesmolten boter in een kom en meng goed. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.

3

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop de roomkaas met een (hand)mixer los met ¾ van de basterdsuiker en de sour cream. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door. Voeg het citroenrasp en 1 el -sap toe en meng erdoor.

4

Breng het water aan de kook. Schenk de vulling over de bodem en zet de springvorm in een braadslee. Schenk het kokende water erbij, tot 1-2 cm onder de rand van de springvorm. Zet de braadslee in de oven en bak de cheesecake in ca. 1 uur en 20 min. gaar. Haal de cheesecake uit de oven (laat de oven aanstaan). De taart moet stevig zijn aan de rand en in het midden nog een beetje wiebelen. Laat 30 min. afkoelen in de braadslee met het water. Haal de cheesecake uit het waterbad en zet nog 2 uur in de koelkast.

5

Meng, als de cheesecake uit de oven is, de rest van de boter met de rest van de suiker, de bloem, het amandelschaafsel, de havervlokken en de speculaaskruiden. Verdeel het kruim over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven. Schep af en toe om. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

6

Verdeel het afgekoelde kruim over de afgekoelde taart.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speculaas cheesecake

Speculaas en cheesecake. Dat zijn favorieten verzameld in een taart.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig