Rundvleessalade

Niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens enorm vullend: rundvleessalade met aardappelen, doperwten en augurken. Extra lekker met een warm stokbrood.

360 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 2 uur wachten

17 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de boter in een braadpan op hoog vuur en bak de runderlappen in ca. 5 min. bruin, keer halverwege. Voeg het water, bouillonblokje, de tomatenpuree, ketjap, worcestershiresaus en mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 uur stoven op laag vuur, met het deksel op de pan.

  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim, eventueel gezouten, water in ca. 20 min. gaar. Giet af en stamp fijn met een pureestamper. Zet tot gebruik in de koelkast.

  3. Haal het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken in fijne reepjes. Laat afkoelen in de koelkast.

  4. Kook de doperwten in ca. 4 min. beetgaar, giet af en spoel koud onder stromend water.

  5. Snijd de bleekselderij en augurken in blokjes van ca. een ½ cm. Snipper de sjalotten. Schil en rasp de appel. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

  6. Meng het vlees met de aardappel, doperwten, bleekselderij, augurk, sjalot, appel, mayonaise, yoghurt, het citroenrasp en -sap. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

  • serveertipJe kan de rundvleessalade eventueel garneren met gekookte eieren, kropsla, geraspte wortel, augurken en/of vleeswaren.

Rundvleessalade

Niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens enorm vullend: rundvleessalade met aardappelen, doperwten en augurken. Extra lekker met een warm stokbrood.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel