bewaar
Frisse huzarensalade
Frisse huzarensalade
bewaar

Frisse huzarensalade

Je snijdt de ingrediënten in stukjes, mengt ze door elkaar, laat het afkoelen en voilà: je huzarensalade kan op tafel.

40 min. bereiden
1 uur wachten
122waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

vastkokende aardappelen

125 g

winterpeen

125 g

diepvries tuinerwten

3

middelgrote eieren

100 g

augurk zoetzuur

150 g

schouderham

50 g

zilveruitjes

1

Granny Smith appel

1 el

kappertjes

5 el

mayonaise

2 el

wittewijnazijn

1 el

Franse mosterd

Je snijdt de ingrediënten in stukjes, mengt ze door elkaar, laat het afkoelen en voilà: je huzarensalade kan op tafel.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 6 min. in water met zout. Laat afkoelen. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze 4 min. in water met zout. Voeg laatste 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en laat afkoelen.

2

Kook de eieren 8 min. in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snijd een augurk in plakjes, 1/3 van de eieren in partjes en de helft van de ham in dunne reepjes. Houd apart. Snijd de rest van de augurken, zilveruitjes en de rest van de eieren in kleine stukjes.

3

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Meng het zilverui mengsel met de aardappel, winterpeen, erwten, appel en kappertjes in een kom. Meng de mayonaise met de azijn en de mosterd en schep door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Laat 60 min. afgedekt in de koelkast staan. Garneer met de overgebleven augurken, de partjes ei en de ham.

tip

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.