Vanille-ijs met olijfolie en zout
In Italië is vanille-ijs met olijfolie en zout een geliefd dessert, en ook TikTok heeft het al ontdekt. Nu jij nog!
Ingrediënten
10 porties
1
vanillestokje
500 ml
verse slagroom
397 g
gecondenseerde melk in blik
10 el
olijfolie extra vierge
5 g
Maldon zeezout
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 6 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Schep bollen van het ijs in mooie kommen of glazen, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de zeezoutvlokken.
Vanille-ijs met olijfolie en zout
In Italië is vanille-ijs met olijfolie en zout een geliefd dessert, en ook TikTok heeft het al ontdekt. Nu jij nog!

nagerecht
null porties
400 kcal
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 6 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Schep bollen van het ijs in mooie kommen of glazen, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de zeezoutvlokken.
variatietip:Schep voor de variatie verse aardbeien of ander rood fruit door het ijsmengsel. Serveer deze dan zonder olijfolie en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)1 vanillestokje
500 ml verse slagroom
397 g gecondenseerde melk in blik
10 el olijfolie extra vierge
5 g Maldon zeezout
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter